Overlijdensrisicoverzekering

Een uitvaartverzekeringg dekt u slechts voor een bepaalde periode. Zodra die periode voorbij is, moet u een andere polis kopen – meestal tegen een veel hoger tarief – om gedekt te blijven. Als u uw polis niet verlengt en overlijdt, is er geen polisbescherming. Omdat we niet weten wanneer we zullen overlijden en niet kunnen voorspellen of dit binnen de looptijd van de polis zal gebeuren, is dit geen goede optie om de uiteindelijke kosten voor de uitvaartverzekering te betalen.

Hoewel u dit type abonnement kunt verlengen, kosten ze meer naarmate u ouder wordt, dus u kunt uiteindelijk meer geld betalen dan wanneer u zich zou hebben aangemeld voor een uitvaartverzekering. Als u erop rekent een overlijdensrisicoverzekering te gebruiken om uw definitieve regelingen te betalen, bekijk dan uw polis om te zien of deze kan worden omgezet in een heel leven of een ander permanent plan. Het uitoefenen van deze optie wordt duurder naarmate je ouder wordt, dus hoe eerder je het doet, hoe beter.

Universele levensverzekering

In de meeste gevallen is een universele uitvaartverzekering geen goede optie omdat deze afhankelijk is van rentetarieven. Wanneer de rentetarieven stijgen, groeien deze polissen in waarde, maar naarmate ze dalen, is er meer geld nodig – in de vorm van hogere premies – om ze gunstig te houden voor consumenten. Als u een van deze polissen hebt, kunt u de waarde ervan mogelijk overdragen naar een levenslange polis.

Ikverzekerhetbeste.nl